VAPEN

De nicotinesector kent een wereldwijde revolutie. Twee trends leidden tot de ontwikkeling van vaping: technologische innovatie, uitdagingen op gezondheidsvlak.

Imperial Brands zet in op Next Generation Products (NGP).

Ons doel? Rokers een geschikt alternatief bieden dat potentieel minder risico inhoudt. We richten ons alleen op meerderjarige rokers en vapers.

Dochteronderneming Fontem Ventures bv creëert onze blu-producten. Dat gebeurt in ons ontwikkelingscentrum in Amsterdam.

Je kunt de samenstelling van de e-liquids voor blu, geproduceerd in het Verenigd Koninkrijk, nalezen op onze website. Het is een mengsel van nicotine (niet aanwezig in de pods van 0 mg/ml), propyleenglycol, plantaardige glycerine en natuurlijke en kunstmatige aroma's (die je ook in voeding terugvindt). De producten bevatten geen tabak.

De nicotine in onze nicotineproducten is van farmaceutische kwaliteit.

Alle ingrediënten van de e-liquids in ons blu-assortiment voldoen aan de regelgeving in België, in Europa (EUTPD) en op internationaal niveau (USP, FDA, PMTA).

 

TABAK

De Imperial Brands-groep verkoopt tabaksproducten op een verantwoorde manier. Samen met onze leveranciers en producenten: beschermen we het milieu, strijden we tegen kinderarbeid, ondersteunen we lokale gemeenschappen.

Voor het grootste deel van onze bevoorrading kloppen we aan bij erkende internationale leveranciers. Toch kopen we ook een kleine hoeveelheid rechtstreeks bij de producenten. Ongeveer 20 procent van onze tabaksbladeren komt uit de Europese Unie – voornamelijk Spanje, Polen en Italië.

We hanteren strenge kwaliteitseisen voor onze tabak én de omstandigheden waarin hij wordt geproduceerd. Daarom leven we deze regels na:

  • We kopen of verwerken nooit genetisch gemanipuleerde tabak.
  • We ondersteunen projecten die de levensomstandigheden van de tabaksproducenten verbeteren – via ons Leaf Partnership-programma.
  • We strijden tegen kinderarbeid – via de stichting Eliminating Child Labour in Tobacco (ECLT). Dat programma zet zich in voor een betere toegang tot onderwijs en het welzijn van kinderen.
  • We gaan in dialoog met Human Rights Watch. Dat is een internationale niet-gouvernementele organisatie die mensenrechtenschendingen en kinderarbeid op tabaksplantages aanpakt.