De grootste sigarettenfabriek van de wereld

Imperial Brands exploiteert wereldwijd 35 fabrieken. Eén daarvan ligt in België – in Wilrijk, bij Antwerpen. Het is daar dat RizLa+, de wereldwijde marktleider in de sector van het sigarettenpapier, meer dan 130 producten ontwerpt en produceert. Die worden verdeeld in 120 markten.

FEITEN EN CIJFERS

MEDEWERKERS

GEMIDDELDE TIJD IN BEDRIJF

MARTAANDEEL WERELDWIJD

NATIONALITEITEN

PRODUCTEN

GELIJKHEID VAN MANNEN EN VROUWEN

MARKTEN

ONZE GESCHIEDENIS

In 1736 richtte François Lacroix zijn Lacroix Rolling Paper Company op. Hij kocht zijn eerste papierfabriek en kreeg in 1796 een licentie van Napoleon voor de productie van vloeipapier voor sigaretten.

Meer dan honderd jaar later, in 1866, veranderde de baanbrekende introductie van rijstpapier het lot – én de naam – van zijn onderneming. Het nieuwe, fijne materiaal werd zo gewaardeerd dat men besloot de bedrijfsnaam te veranderen in RizLa+. Riz was het Franse woord voor rijst en La+ stond voor de familienaam Lacroix.

Een eeuw later, in 1958, bouwde men de fabriek in Wilrijk. Die voldeed aan de eisen en technieken van die tijd. Vandaag is Wilrijk de enige fabriek ter wereld die de iconische RizLa+-producten maakt. Het bedrijf stelt 215 gepassioneerde mensen tewerk – van 6 verschillende nationaliteiten. RizLa+ is de nummer één van de fabrikanten van kwaliteitssigarettenpapier en -accessoires in de wereld.

 

KWALITEITSPRODUCTEN

We verwerken handgeplukte Arabische gom uit Soedan. Gemiddeld voeren we dagelijks vijftig kwaliteitscontroles uit. Zo zijn we zeker van de juiste kleverigheid van de gom. Tijdens de productie ondergaan de boekjes elk kwartier extra controles – we gaan meer dan vijftig criteria na. Daarna volgen visuele en fysieke controles.

Onze fabriek in Wilrijk is ISO 9001-, ISO 14001- en OHSAS 18001-gecertificeerd.